Kategóriák
Programok

Ludwig LIVE – mïus x Attaray Visual


Ludwig LIVE: Mius - esemény borító

Az új helyzethez alkalmazkodva, a zenekar egymástól elszakítva, de közös kompozícióba zárva jelentkezik Londonból és Budapestről, pótolva azt az űrt, amit az el nem játszott hangok és fények hagytak maguk után.

A teljes koncert a képre kattintva tekinthető meg.

Étude de Battements” című új albumáról ad elő egy dalt a mïus a tagokat online összekapcsolva, mindezt Sztojánovits Andreával közösen alkotott audio-vizuális kompozícióban egyesítve. Sok más esemény mellett a nem rég megjelent új mïus album lemezbemutatója is a rendkívüli zárvatartás áldozatául esett, ezzel megálljt parancsolva tíz ember több hónapos kreatív munkájának. A zenekar, mint sokan mások, egy lassú, téli álomszerű üzemmódba kapcsolt.

A mïus sosem volt egy túlpörgetett zenekar, évente csak pár koncerttel jelentkeztünk. Emögött egy nem feltétlen tudatos, de a slow mozgalmakhoz hasonló ok állt. A folyamatos jelenlét és figyelemkeltés helyett a lassabb zenélést választottuk, mely nem egyenlő a ritmusok lelassulásával, pusztán a kreatív folyamatoknak és azok megélésének hagy elegendő időt.” Álmos Gergely

 Az online koncertet a Slow life. Radikális hétköznapok című, egyelőre virtuális kiállítás inspirálta.

Álmos Gergely, azaz a mïus a 2018-as „Twentytwo 22” albuma után, melyet többek között olyan zenészek remixeltek, mint Brandt Brauer Frick és az angol Vessels, továbbá a BBC rádiós premier mellett olyan magazinok írtak elismerően róla mint a Mixmag, DJ Mag, Faze Mag, most új korszakkal, új albummal jelentkezett. Az „ütem-tanulmányok“ névre hallgató koncepcióalbumot az építész-producer Londonban, Budapesten és Szegeden rögzítette egy év leforgása alatt zenésztársaival kiegészítve. Az album különböző beat-eket és stílusokat vegyít egyfajta ütem mash-upokat létrehozva. A mïus eddigi felállásától eltérően Gulyás Kristóf (dob) és Mezey Tamás (bass) mellett új taggal egészült ki, Várnai Szilvia akusztikus zongorán erősíti a zenekart. Ének fronton Raf Skowroński és Hegyi Dóri (Ohnody) mutatják meg újabb oldalukat.