Kategóriák
Programok

Ludwig LIVE – Žagar AV Experience: Mass Syndrome

A Ludwig Múzeumnak készített exkluzív live performance a tervezett Múzeumok Éjszakája program virtuális változata, a látogatók előtt még zárt, üres kiállítótérben készült.

Zságer Balázs és Katona Kati kortárs audiovizuális live projektje a körülöttünk lévő világ aktuális történéseire reflektál. Zságer ezúttal egy sokkal atmoszférikusabb, kisérletezőbb zenei oldaláról mutatkozik be. Kati vizuális nyelvét a természetbeli formák, mintézatok és az ezekben fellelhető algoritmusok, struktúrák inspirálják

A kiragadott pillanat alternatív visszatükrözése és egyben egyfajta válaszkeresés az utóbbi hónapok kérdéseire: Vajon honnan jön a Covid-19? Miért pont most? Milyen hatással van az emberekre és a természetre ez a modernkori pandémia és vajon hogyan lesz ezután?

Az előadás a zene és a mozgókép segítségével szembeállítja egymással a digitális világot a valódi emberi érzelmekkel, egyfajta hidat emelve közéjük. Az impresszionizmusra jellemző módon a múló pillanat hangulatát ragadja meg, amely oly törékennyé vált az utóbbi időben. A Ludwig Múzeum ezzel a különleges produkcióval zárja március óta tartó Ludwig Live online program sorozatát.